digtsamling

udkom 29. august 2015 på Det Poetiske Bureaus Forlag

trykt (og næsten udsolgt) i 2 oplag

omslagsmaleri af Susser Vincentz

160 sider

kan købes her

 

ANMELDELSER

Delfinen, magasin Aarhus Universitet

“Kærlighed, angst, ensomhed, glæde, vrede. Alle de store er samlet på de knap 160 sider. Han giver læseren en veludført gave, helt enkel og svær på samme tid. Hurtigt læst, men langsomt glemt … Boysen skriver personligt, men uden at virke udstillende. Med ægte poetisk elegance skriver han det, vi alle sammen gerne vil fortælle, uden at det bliver for overvældende.”

skrevet af Eline Eggers

Metrord

“En ny digtsamling af Daniel Boysen, som efter min mening er een af Aarhus-miljøet mest lovende digtere. Yes, så er det sagt. Store ord, store forventninger. Bum … På en bænk på Mozarts Plads. Det er her jeg sidder. Men jeg er mange andre steder. Gennem siderne fører Daniel Boysen mig mange steder hen. Jeg oplever ensomhed og angst, kærlighed og glæde. Jeg er alle andre steder end lige her. Jeg hører musik for mit indre, og folk kigger undrende på mig, mens jeg rytmisk vipper foden til en indre symfoni. Daniel Boysen byder læseren op til dans. Til en sand leg med ord, hvor han minimalistisk beskriver alle de store følelser. Han vil noget.”

skrevet af Sune Reitz

Littuna, Litteratursturende v. Aarhus Univeristet

“Med opfindsomme ordsammensætninger formår Røntgen at sætte spørgsmålstegn ved de store temaer i livet, der berører os alle som mennesker på en virkningsfuld måde. Efter endt læsning står digtsamlingen derfor også tilbage som et overordnet vellykket projekt, da ”ikke alt kan opdages / på et røntgenbillede / fx ikke hvordan vi / elsker eller hvem / vi er.” Kun igennem poetiske skildringer som Boysens digtsamling kan man gøre sig forhåbninger om at nærme sig disse følelsesmæssige opdagelser.”

skrevet af Anne Sophie Parsons

ARTIKLER

Jydske Vestkysten

“Daniel Boysen mener, at det er nødvendigt også at forholde sig til alle de grumme ting: ‘At give slip på det hele / kræver at vi husker’, som han har udtrykt det i “Røntgen”. – Man skal igennem det hele. Vi kan ikke “scrolle” os ned gennem tilværelsen og kun se de gode ting. Vi er nødt til at acceptere og mærke alt det, vi har været igennem for at komme videre.” 

PDF-version af avisartiklen kan læses her og forsiden ses her. Brugt med tilladelse fra journalisten.

Onlineversion kan læses her (kræver login).

Lokalavisen Aarhus

Jeg sætter mig ikke bare ned for at skrive, jeg skal føle det er nødvendigt. Nogle gange er det båret af dyb professionalisme, og nogle gange går det amok, som om det sittrer i baghovedet. Det ryster lidt og det bliver en fysisk trang, at jeg SKAL skrive nu. Og det skete i Norge,” fortæller Daniel Boysen.”

Læs onlineversionen her.