En vase i brystet,  digtsamling med tekst og fotografier 

udkom 21. april 2018 på Forlaget Silkefyret.

93 sider

isbn 978-87-970118-3-6

omslag: Amanda-Li Kollberg | jetzt-immer design

Den kan købes her.

Ord og video: Daniel Boysen

Musik: Birkelund Gruppen (Timo Andersen og Martin Lau)

ANMELDELSER

Litteratursiden

“Knusende smuk digtsamling om livet, døden, og de mellemliggende glimt af evigheder … Man fryder sig som læser over den håndværksmæssige tæft, hvormed tekstlige knaster er blevet slebet væk i jagten på det rette udtryk.”

Læs resten her.

Litteraturformidleren | bogblog

★ ★ ★ ★ ★

“Universet i digtsamlingen er fint og organisk og fotografierne, der blander sig mellem siderne er taget af forfatteren selv, og understøtter hele setup’et afsindigt vellykket. En vase i brystet efterlader en tone som sidder fast, en melankolsk funderen over egen eksistens, eget fravær. Digtsamlingens smukke fotografier er drømmeagtige kollager, som sætter den rette stemning til digtene, som et følelsesmættet, silkeblødt baggrundstæppe til værket.

 

Læs resten her.

Book me up, Scotty | bogblog

★ ★ ★ ★ ★

“Små ord der opløser hinanden, så nye kan tage over. Det lyder måske simpelt, men det enkelte ord er udvalgt og sammensat med andre ord med så stor omhu, at der ikke kan være tvivl om forfatterens mestring af det håndværk, den gode litteratur afhænger af. Det er en sansemættet samling og forfatterens egne fotografier bidrager til læserens oplevelse af liv, lys og elementer, som ikke kan tæmmes af hverken levende eller døde.”

Læs resten her.

Modspor | bogblog

“Udmærker sig ved sin skandinaviske vemodighed og sin konsekvente æstetik … usædvanlig stærk og hjerteskærende at læse.”

Læs resten her.

Standart | #2 september 2018

“Boysen leverer emotionel digtning, der hælder mere til cool minimalisme end til sin samtids medie- og ideologibevidste troper (…) En faldgruppe, når det kommer til surreele eller transformerende billeder, er, at teksten begejstres så meget over sine egne opfindelser, at det løber af med den (…) I “En vase i brystet”, til gengæld, er det fornemt afstemt.”

Læs mere om Standart her.

Blandt årets bedste lyrikudgivelser i 2018

Litteratursiden mener, at En vase i brystet  er blandt årets bedste lyrikudgivelser. På listen er fx også Forbi af Pia Juul, Amduat af Harald Voetmann og Dagene er data af Lone Hørslev. 

Læs mere her.

ARTIKLER

Fine Spind | kulturside

“Har man selv siddet med En vase i brystet mellem hænderne, forstår man godt, at Daniel Boysen er tilfreds. Bogen er lille, lidt nubret, hvid foroven og nedefter mere gullig. Forsideflappen omkranser på fin vis alle digtene, så når man åbner bogen, er det lidt som at åbne en gave.”

Læs resten af interviewet her – bl.a. en kritik af autofiktion, en snak om de små forlag og det at være forfatter.

Midtjyllands Avis

Naturen er så stor en del af området, og det tiltrækker mig og gør, at jeg vender tilbage med jævne mellemrum, fortæller han og peger på Sindbjerg & Stoubjerg som ét af de konkrete steder, han særligt holder af … men jeg har bevidst skrevet mine digte sådan, at de ikke skulle blive stavnsbundet, men at man kan læse dem som en generel betragtning af, hvad det vil sige at være i sorg og vandre igennem de landskaber, der har betydet noget, og som man har oplevet med de mennesker, der ikke længere er her.”

 

Læs resten af interviewet her.