Jeg er født og opvokset i Sydvestjylland; et sted, hvor man kommer langt med nysgerrighed, lærer om naturen og landbruget på en (s)ærlig måde. Jeg har altid interesseret mig for, hvordan verden hænger sammen og har forsøgt at undersøge ting, jeg ikke forstod.

Min tilværelse har altid været organiseret efter praktiske principper – ting og mennesker skal forstås hvor de er, ikke kun læses i en bog. Der opstår en givende vekselvirkning og stor forståelse, hvis man kombinerer det praktiske og teoretiske (gerne i den nævnte rækkefølge). Men der er altid undtagelser, for eksempel har man nogle gange brug for en teoretisk viden for at kunne udføre en praktisk opgave – eller man kan have brug for en forhåndsviden, før man kan indgå i en bestemt kultur på dennes præmisser.

En forfatters fremmeste opgave er at kaste sig – med et oplyst sind – ind i nogle af samfundets problematikker, skrive om dem, hive dem frem i lyset; fremvise dem til læsere og lyttere, så de kan (for)undres og tale om tingene. Vi lever i en verden, der har brug for dialog, ikke flere sensationelle monologer fra forskellige meningsdannere.

I mit forfatterskab fokuserer jeg på den menneskelige psykologi i en naturvidenskabelig sammenhæng. Mine tekster er ofte en blanding mellem realisme og surrealisme: surreelrealisme.

For mig er det vigtigt at kunne kombinere de realistiske, virkelighedsnære oplevelser med fantasiens uendelighed. Mit liv er ikke interessant, det er først og fremmest mine værker, man skal læse og lytte til.

TIDSLINJE

2018

Værker

En vase i brystet, udkommer 21. april

på Forlaget Silkefyret

Legater

Arbejdslegat fra Statens Kunstfond

2017

Værker

Fordi ilden er vores  som lydbog, 10. april

Fordi ilden er vores  som e-bog, 17. januar

To værker for ATLAS OVER AARHUS, der fx udgiver på bænke, muleposer og husgavle. Mere info følger.

 

Legater

Arbejdslegat fra Statens Kunstfond

 

Tidsskrifter

Digtene “Sommerstorm” i ALLC, med temaet ÅND. Udgivet af Arkiv for Detaljer

Novellen “Patienthotellet” i det norske Litteraturtidsskriftet LASSO

To digte i Slagtryk under titlen “Moja Bieda”

Digt-fragmentet “MR-scanning” i Tidsskriftet Å

 

Antologier

Tekst i HER ER DK, Brøndums Forlag, ISBN: 978-87-999563-2-6

 

Ophold

Tildelt skriveophold i Berlin af Aarhus Billedkunstcenter, Aarhus Litteraturcenter og Performing Arts Platform i samarbejder med TækkerAir (Jørn Tækker)

Hald Hovedgaard

2016

Værker

Fordi ilden er vores, Jensen & Dalgaard, ISBN: 978-87-7151-201-4

 

Legater

Arbejdslegat fra Statens Kunstfond

 

Tidsskrifter

Et længere digt i det norske tidsskrift KAMILLA & GUD, ISSN: 2387-2233

2015

Værker

RØNTGEN, Det Poetiske Bureaus Forlag, ISBN: 978-87-93347-01-4

 

ALT KAN SAM L E S IGEN, privattryk i 35 eksemplarer

 

Antologier

OEHL # 2, antologi, Forlaget Ekbátana, ISBN: 978-87-995899-8-2 

KLYNGER, Forlaget SPOR, antologi trykt i forbindelse med Løves Litterære dage, ISBN: 9978-87-998468-0-1

 

Tidsskrifter

“GRENE UNDER ILDEN”, prosa, Reception – tidsskrift for nordisk litteratur, ISSN: 1903-7088 

“LYS”, digte, Regnfang – tidskrift for én anden ungdom 

Fra, TIDEVAND, i det svenske tidsskrift FLORET #23 

Fire tekster i Tidsskriftet Slagtryk nr.: 2, ISSN: 1904-8165 

En tekst fra i det norske tidsskrift KAMILLA & KROPPEN, ISSN:  2387-2233

 

Ophold

Tildelt skriveophold i Berlin af Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Scenekunstcenter og Aarhus Billedkunstcenter i samarbejde med TækkerAir (Jørn Tækker) 

Hald Hovedgaard

Erfaring

Oplæsning og foredrag

Jeg har læst op et utal af steder – både alene og sammen med andre forfattere. Desuden har jeg erfaring med at optræde med bands fx Røgsignal eller i douen Børn af Byen.

Af steder kan nævnes Vild med ORD, Spoken Word Festival, Roskilde Festival, Northside Festival, Vrå Højskole, Fjordvang Efterskole, Aalborg Katedralskole og en række caféer.

Er du/dit sted interesseret i at få mig ud i forbindelse med foredrag, workshop eller oplæsning, kan I undersøge paragraffer omkring honorar ved Dansk Forfatterforening. 

Jeg har tidligere modtaget Forfattercentrum (honorar via kunst.dk). Desuden er det som minimum et krav, at der er rejsegodtgørelse og forplejning ved optræden.

Litteraturformidling

Jeg er ansat som Litteraturformidler på Dokk1 og har i den forbindelse opkvalificeret evnen til at snakke om og præsentere værker – både som enkeltstående og i en tematisk sammenhæng.

Desuden har jeg gennem mit arbejde for Litterær Lounge, Aarhuslit og Litteratursiden fået et endnu mere kvalificeret blik på litteraturen; og fået erfaringer med at arrangere events.

Undervisning

Jeg har arbejdet som gymnasielærer på Århus Akademi og Aalborg Katedralskole, hvor jeg har undervist i dansk og religion, ligesom jeg underviser i kreative værksteder (skrivning og læsning) på Dokk1 (for både unge og voksne).