digtsamling

udkom 1. marts 2015, genoptrykt i 2016, udsolgt

3. udgave er elektronisk og kan hentes gratis her (pdf), udgivet 15.1 2017

Digtsamlingen bevæger sig i et kort forløb gennem afgangen fra banegården i Århus, til oplevelserne af nogle steder og stemninger i Berlin og til ankomsten i Århus igen. Digtene er skrevet i og om Berlins gader og monumenter, men er ikke begrænset til dem.

Man følger jeget gennem tankestrømme om filosofiske problemstillinger, eksistentiel afsøgning og en blanding af de store og de små ændringer, der kan finde sted, når man tager alene til en by, man aldrig har været i.

Digtene er poetiske, fabulerende, ironiske, alvorlige og et sted imellem. De fungerer også som en slags rejsebeskrivelse, deraf også benævnelsen ”Berlin-digte” på forsiden. Formålet er i sidste ende at tænke over, hvilken eksistentiel forfatning mennesket (via Berlins fortid med 2. verdenskrig og den kolde krig in mente, dertil lagt nogle af de ting, der er sket for nylig) befinder sig i anno 2015.

ANMELDELSE

 

“Digtene bærer præg af at være skrevet på uhyrlig kort tid, hvilket dog slet ikke skæmmer samlingen, tværtimod. Boysens digte er alle skrevet i samme sproglige tone, og det er gjort med sikker hånd.” og “I samlingen følger vi jeg’et, som rejser fra kæresten, familien og venner for netop at tage på skriveophold i Berlin. Det er således en forholdvis selvbiografisk digtsamling, som jeg her har fået i hænderne. Og det klæder samlingen. Sproget er både poetisk, ironisk og alvorligt, alt på een gang.”

– Sune Reitz på Metrord